Két hónap után kapott új elnököt a centenáriumi bizottság

Úgy várják Ecaterina Andronescut, mint a megváltót, mert két hónapja toporog egy helyben a centenárium megünneplése.
Hirdetés
Szerdai együttes ülésén megszavazta a két ház plénuma a szenátus és a képviselőház centenáriumi ünnepségekért felelős, közös bizottságának működését módosító tervezetet. Ennek értelmében a centenáriumi bizottság elnökévé Ecaterina Andronescut választották (balról a második a fenti képen), miután a korábbi elnök, Lucian Romaşcanu kulturális miniszter két hónappal ezelőtt lemondott erről a tisztségről. 
 
Florin Roman liberális párti képviselő, a centenáriumi bizottság alelnöke kijelentette, hogy Romaşcanu július 14-ei lemondása után megbénult a testület működése, 
az első két megbeszélés óta gyakorlatilag semmi előrelépés nem történt. 
Roman szerint ez a politikai csatározások következménye „egy olyan bizottságon belül, amelynek a centenáriummal kellene foglalkozni”. 
 
Egyébként épp Florin Roman PNL-alelnök fenyegette meg az ANI-val a korábbi elnököt, Romaşcanut, miközben a volt miniszter szerint a szenátus szabályzata nem zárja ki, hogy miniszterré kinevezett szenátor is betölthesse azt a bizottságelnöki tisztséget. Romaşcanu ennek ellenére július 24-én lemondott, de megjegyezte, Roman a bizottság munkájának egyik legnagyobb akadályozója.

Hirdetés