Vonattal akart Magyarországra jutni közel negyven migráns

De Temesvárnál nem jutottak tovább.
Hirdetés

Vonattal akart harmincnyolc, Irakból és Szíriából érkezett migráns a schengeni övezetbe jutni, de a romániai hatóságok Temesváron leszállították é őrizetbe vették őket.

A 3 és 60 év közötti közel-keleti illegális bevándorlók a Bukarestből Budapestre tartó nemzetközi vonattal akartak bejutni Magyarországra, de a temesvári Északi pályaudvaron a hatóságok leszállították őket, miután az utasok felhívták rájuk a figyelmüket.

A migránsok egy része azt állította, csupán rokonlátogatóba érkezett, mások megpróbáltak elbújni, de a  vasúti rendőrök végül mindannyiukat előállították ellenőrzésre.

Mint kiderült, a galaci és a bukaresti menekültszállásokról érkeztek, és korábban menedékkérelmet nyújtottak be Romániában.

A rendőrség azt is közölte, hogy szombaton 27 migráns érkezett Temesvárra, miután sikerült illegálisan átjutniuk a szerb-román határon. Néhányan egyenesen a rendőrségre mentek, ahol menedékkérelmet nyújtottak be.

Az utóbbi időben egyre több migráns tűnt fel Temesváron, zömmel a Botanikus parkban, ahol rendszerint az éjszakákat töltik, és ahonnan a helyi rendőrség begyűjti és átadja őket a Temes megyei rendőr-főkapitányságnak, ahonnan a személyi azonosságuk ellenőrzését követően a helyi menekültszállásra viszik őket.

Hirdetés

A temesvári határrendészek az utóbbi napokban helikopterrel járőröznek a térségben, hogy tetten érjék az illegális határátlépőket, és egyéb intézkedéseket is tettek a határőrizet erősítése érdekében.

Az év első hét hónapjában 2800 külföldi állampolgár próbált meg illegálisan átkelni a határon.

 

Hirdetés