Továbbra is együttműködik az RMDSZ a PSD-vel

Kelemen Hunor szerdán találkozott Liviu Dragneával ez ügyben.
Hirdetés

A koalíciós pártok folytatni fogják az RMDSZ-szel való parlamenti együttműködést – nyilatkozta csütörtökön a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea.

Dragnea azt mondta, szerdán találkozott Kelemen Hunor szövetségi elnökkel, aki közölte vele: az RMDSZ-en belül az a döntés született a nyári egyeztetések alkalmával, hogy a szövetség tovább kívánja vinni a parlamenti együttműködést a koalícióval.

„Én mondtam neki, hogy a PSD meg az ALDE is folytatni akarja az előző ülésszakban elkezdett együttműködést” – fogalmazott a szociáldemokrata pártelnök.

Az együttműködés javítása érdekében ezután hetente egyeztetésre ülnek össze a PSD, az ALDE, az RMDSZ és a kisebbségek parlamenti frakcióinak vezetői, hogy kölcsönösen tájékoztassák egymást, illetve hogy megállapodjanak a következő héten a parlament elé kerülő tervezetekkel kapcsolatban – mondta Dragnea.

Hozzátette, az RMDSZ kérte, hogy előzetesen tájékoztassák a kormány részéről érkező minden jogszabállyal, törvénytervezettel kapcsolatban, hogy tudjon állást foglalni ezekről.

Hirdetés