Rendőrök segítettek benzint lopni a vasúti alkalmazottaknak

Összesen 25 személy, köztük a dési állomás volt rendőrfőnöke és egy besztercei rendőr ellen emeltek vádat.
Hirdetés

Vádat emeltek a dési állomás volt rendőrfőnöke, egy besztercei rendőr és további 23 személy – az állami vasúttársaság alkalmazottai – ellen szervezett bűnözés, kenőpénz többszöri elfogadása, minősített lopás, lopásban való bűnrészesség, információ elhallgatása, valamint megvesztegetés miatt.

A korrupcióellenes igazgatóság közleménye szerint a vádlottak az üzemanyag-szállító tehervonatok útvonalának és órarendjének ismeretében, egy bűnözői csoportot alkottak, és az állomásfőnök megvesztegetésével megcsapolták a tartályokat. A műveletet többször is megismételték 2012. márciusa és júliusa között. 50 tonna benzint és motorinát tulajdonítottak el, az okozott kár mintegy 82 ezer lejre tehető. Az elkövetőket tetten érték a korrupcióellenes rendőrök.

A rendőrfőnök, Vasile Câmpan azzal próbálta bizonyítani ártatlanságát, hogy azon az éjszakán, amikor a rajtaütés történt, az irodájában tartózkodott szeretője társaságában. A hatóságok szerint azonban ő volt a bűnszervezet fejese: nemcsak tudott a lopásokról, hanem segített is benne. Ráadásul azt megelőzően is folyt ellene büntetőeljárás.

Vasile Câmpan egyébként jó családi háttérrel rendelkezik: a román sajtó szerint felesége főfelügyelő a büntetés-végrehajtási intézetek igazgatóságánál, sógora pedig az országos vasúti rendőrigazgatóság főfelügyelője.

A vádlottak továbbra is szabadlábon védekezhetnek.

Hirdetés