Dragnea menti meg a vásárhelyi katolikus iskolát?

Utasította az oktatásügyi minisztériumot, hogy találjon megoldást.
Hirdetés

Megoldást kell találni a megszűnés szélére került marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium tanulói számára – szögezte le csütörtökön Liviu Dragnea.

„A kormánynak és az oktatásügyi minisztériumnak jobban és bátrabban oda kellene figyelnie a marosvásárhelyi iskola helyzetére” – mondta csütörtökön újságírói kérdésre válaszolva a PSD elnöke.

Több száz gyerekről van szó, akik abban az iskolában tanulnak, olyan ingatlanokról van szó, amelyeket a római katolikus egyház bérbe adott, azzal a feltétellel, ott ez az iskola működjön – utalt Dragnea arra, hogy a vásárhelyi Unirea Gimnázium az egyháznak visszaszolgáltatott épületben működik, és hogy a szerződés egyik feltétele a katolikus iskola működése.

„Nem értem, miért kellene szenvedniük azoknak a gyerekeknek” – fogalmazott Liviu Dragnea.

„Kinek érdeke, hogy ott ennyire felkorbácsolják a szenvedélyeket és növekvő elégedetlenséget keltsenek? (…) Nagyon súlyos, hogy szülőknek az utcán kellett tüntetniük, mivel a gyerekeiknek nincs ahol tanulniuk” – folytatta a szerdai tüntetésre utalva.

Hirdetés

Dragnea beszélt Magyarország reakciójáról is, amely szerinte „eltúlzott”, de hangsúlyozta, hogy a vásárhelyi helyzetet nem lehet megoldani egy, a budapesti kormány tiltakozására adott válaszközleménnyel.

 

Hirdetés