Kisiklott egy Brassóból Budapestre tartó vonat

A Tusnádfürdőnél történt balesetben szerencsére nem sérült meg senki.
Hirdetés

A baleset szombat reggel nyolc óra tíz perc körül következett be, amikor a Brassóból Budapest irányába tartó IR 1366 jelű szerelvény mozdonyának első tengelye kisiklott, a Tusnádfürdő bejáratánál elhelyezett vasúti váltókon áthaladva.

A román vasúttársaság tájékoztatása szerint „a vonaton tartózkodó körülbelül 90 utas és a szerelvény személyzete nem sérült meg”. Az adott vonalon jelenleg áll a vasúti közlekedés. 

„Kisegítő szerelvény indult Brassóból, hogy a kisiklott mozdonyt visszahelyezzék a sínekre, és a közlekedés ismét elindulhasson. Az IR 1366 és IR 1407 jelű vonatok utasait járművekkel szállítják Sepsibükszád és Tusnádfürdő között, hogy más szerelvényekre átszállva folytathassák útjukat. Ha a jeggyel/bérlettel rendelkező utasok vissza kívánják mondani az utat, az érvényben levő rendelkezések szerint, kérvény alapján visszakapják a jegyek ellenértékét. A román vasúttársaság elnézést kér az utasoktól az kellemetlenségekért, és jelzi, hogy a társaság alkalmazottai mindent megtesznek a biztonságos vasúti közlekedés helyreállításáért”, áll még a közleményben.

Hirdetés