Hordágyon várakozásra kényszerített betegek miatt indítottak vizsgálatot

Nem marad következmény nélkül, hogy két ágyhoz kötött betegnek csak személyesen volt hajlandó igazolást kibocsátani a Bihar Megyei Egészségbiztosítási Pénztár.
Hirdetés

Vizsgálatot rendelt el Florian Bodog egészségügyi miniszter és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vezetője a Bihar Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál, miután két ágyhoz kötött beteget hordágyon vittek be az intézménybe, hogy személyesen vehessék át az igényelt igazolást.

A szaktárca ugyanakkor felszólította a Bihar megyei egészségbiztosító vezetőségét, hogy mielőbb végezze el a szükséges ellenőrzéseket és büntessék meg a felelősöket.

A minisztérium közleménye szerint a helyzet súlyosságára való tekintettel a szaktárca ellenőrző testületének felügyelői is vizsgálatot folytatnak a Bihar Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál.

Az esetről a Digi 24 hírtelevízió sugárzott felvételeket. Ezek alapján Mihai Tudose miniszterelnök a szerdai kormányülésen felszólította az egészségügyi minisztert, menessze tisztségükből azokat, akik felelősek a helyzetért. 

Hirdetés