Helikopter-leszállót alakítanak ki Kolozsvár belvárosában

A városháza tetején mentőhelikopterek számára tennék lehetségessé a fel- és leszállást, amennyiben a műemlékvédelmi előírások és más közeli épületek nem jelentenek akadályt.
Hirdetés

Sürgősségi esetek ellátását fogja szolgálni az a helikopter-leszálló, amelyet Kolozsvár belvárosában, a polgármesteri hivatal közvetlen közelében található parkolóban alakítanak ki – tájékoztatott szerdán Kolozsvár polgármesteri hivatala és a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Ion Moldovan, a Kolozs megyei katasztrófavédelem vezetője azt mondta: egyelőre a tervezés szakaszánál tartanak, ugyanis a helikopter-leszállót a városházához tartozó parkolóház tetején szeretnék létrehozni, de ehhez figyelembe kell venniük a műemlékvédelmi előírásokat és a környékbeli, magasabb épületek okozta esetleges akadályokat is.

Emil Boc polgármester ígérete szerint Kolozsvár polgármesteri hivatala fedezni fogja a helikopter-leszálló kialakításának költségeit.

A nyilatkozatok annak apropóján hangzottak el, hogy Raed Arafat államtitkár jelenlétében a Kolozs megyei SMURD két, sürgősségi orvosi beavatkozásokra alkalmas motorbiciklit vett át. 

Hirdetés