SMS-kiállítással nyit a pulzArt

Ráadásul az Olt-hídon.
Hirdetés

Formabontó módon nyit az idei pulzArt, tartalmát és helyszínét is tekintve: a sepsiszentgyörgyi összművészeti fesztivált egy SMS-kiállítással nyitják meg az állomási Olt-hídon, augusztus 31-én, délután 5 órakor.

A Közösségi részvétel évében szervezett fesztiválnak felvállalt célja bővíteni az esemény megszokott közönségének sorát, valamint olyan célközönség, fogyasztók felé fordulni, akikkel talán lazább kapcsolatban állt eddig – áll a szervezők közleményében. Ez a célközönség pedig az úgynevezett „Z” generáció, azaz a 25 év alatti korosztály. Ahogy fogalmaznak:

„2017-ben, mint minden korban, hangsúlyosan jelentkeznek a generációs különbségek. Mindig vannak „mai fiatalok”, akiket valamiért nehezebben értünk, akik másabbak, mint a náluk idősebbek és mást akarnak, mint az előző generáció tagjai. Ugyanakkor, hiányoznak azok a terek és keretek is, amelyek a nagyobb megismerést és megértést segítenék elő, így ezek a generációs szakadékok öntudatlanul is továbböröklődnek. Az 5. pulzArt kortárs összművészeti fesztivál arra tesz kísérletet, hogy a fiatalok engedélyével egy apró bepillantást nyújtson az idősebb generációk számára az ún. mai fiatalok gondolataiba, elképzeléseibe, örömforrásaiba.”

Az SMS-játék a pulzArton két üzenettel kezdődött. A játékban részt vevő fiatalok bármelyiket vagy mindkét üzenetet továbbküldhették ismerőseiknek, barátaiknak, majd a beérkezett válaszokból screenshotot (képernyőmentést) készítettek, amelyet elküldtek a szervezőknek. A két üzenet kérdése: „Mit látsz, mit hallasz, mit érzel?” vagy „Mi okoz neked örömet?”

Az üzenetváltásokból készült képekből szemezgetve készül el az az SMS kiállítás, amely egyúttal az 5. pulzArt fesztivált is hivatalosan megnyitja, és amely az állomási Olt-híd rácsozatára lesz kifüggesztve.

Hirdetés