Doina Pană: Több pozitív hírt a tévékbe!

De ki az a Doina Pană? Hát a vízügyi és erdőgazdálkodási miniszter. És mi köze neki a hírekhez? Na, ezt nem tudjuk.
Hirdetés

Mindentől függetlenül, Doina Pană – aki, ugye, a román vízügyi és erdőgazdálkodási miniszter, civilben pedig elektrotechnikai mérnök, vagyis igazi médiaszakértő – határozottan kijelentette: „Hamis az elképzelés, hogy csak a negatív hírek hoznak nézettséget. A nézőközönséget nevelni kell. Folyamatos egyensúlyra van szükség: a jó dolgokat és a rossz dolgokat is be kell mutatni. Mutassuk meg, ha az a serdülő ostobaságot csinál, de azt is, ha olimpiát nyer. Még akkor is, ha költségvetési hatásai lennének, minden tévé veszítene, nem? (helyenként elég rejtélyesen fogalmazott a miniszter –a szerk.) Minden tévének pozitív híreket is hoznia kellene, nem csak negatívakat.”

És a szakértő nem állt meg itt: „Én tényleg arra a lehetőségre is gondoltam, hogy ha többet (sejthető módon pozitív hírt – a szerk.) hoznának, mint amennyi kell (több jó hírt, mint amennyi kell? – a szerk.), legyen egy áfacsökkentés vagy valami anyagi kompenzáció. Vannak lehetőségek, hogy bátorítsuk ezt, mert ha minden televíziónak meglenne egy bizonyos pozitív hírkvótája, akkor ha túlteljesítik, bátorítani kell őket.”

Nos, nem tudjuk, a televíziók mennyire fognak tapsolni a – hangsúlyozzuk – vízügyi és erdőgazdálkodási miniszter szakértő tanácsainak, de egy dologban biztosak vagyunk: Romániában mindenki mindenhez (is) ért.

Hirdetés