Pálinkázás a vásárhelyi Kultúrpalotában

Kiderült, melyek a legjobb nedűk Erdélyben.
Hirdetés

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében második alkalommal rendezték meg az Erdélyi Pálinka- és Párlatversenyt. A zsűri ebben az évben 23 aranyérmet, 17 ezüstöt és 7 bronzot osztott ki a marosvásárhelyi Kultúrpalotában – tudósít a szervezők közleménye.

Emellett azokban a kategóriákban, amelyekben a vakkóstolásos szakmai zsűrizést követően több pálinka nyert aranyérmet, a zsűri az aranyérmesek közül újrakóstolással kiválasztotta a kategória-győztest, vagyis a Championt.

Öt Champion-díjat osztottak ki: Székely Titok szilvapálinkájának, Orbók Ferenc törkölypálinkájának, Mátyás József kajszibarack pálinkájának, Székely Titok germensdorfi cseresznyepálinkájának és az Orbán Pálinkafőzde fekete ribizli pálinkájának. A Champion-díjasok, illetve a többi kategória „egyke” aranyérmesei közül a társadalmi zsűri – idén tíz érdeklődő, amolyan „külsős” is részt vehetett a zsűrizésen – három pálinkát ítélt kiváló minőségűnek, és ezek közül már nem döntöttek, így három Forgatag Nagydíjat ítéltek oda: Mátyás József kajszibarack pálinkájának, az Orbán Pálinkafőzde fürtös meggy pálinkájának és Mátyás József sompálinkájának.

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közösen úgy döntött, hogy jövőtől a nagydíjas pálinkához, párlatokhoz az alapanyagot szolgáltató gazdát, azaz a gyümölcstermesztőt is meghívják az ünnepélyes díjátadóra és elismerésben részesítik.

„Már most felhívom az érdeklődők figyelmét, hogy jövőre ismét megszervezzük a versenyt, tehát az idei főzeteikből tegyenek félre egy-egy fél literrel” – fogalmazott Gáspár Botond szervező.

Hirdetés