Itt a pályázat az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakszára

A Berettyószéplak-Bors szakasz megépítésére 215 millió eurót szán a kormány.
Hirdetés

Ismét mutatkozik némi esély arra, hogy megépüljön az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei szakasza: az országos közútkezelő társaság (CNAIR) hétfőn továbbította a közbeszerzési pályázatok elektronikus rendszeréhez a Bors és Berettyószéplak közitt, 60 kilométeres szakasz megépítéséről szóló, 215 millió eurós értékű pályázatot.

Az A3-as autópálya Bihar megyei szakaszát három szakaszra osztják: Berettyószéplak-Terebes (26 kilométer), Terebes-Bihar (29 kilométer) illetve Bihar-Bors (5 kilométer).

A kiírásban foglaltak szerint a tervezésre hat hónap áll rendelkezésre, a kivitelezésre pedig 18.

A követelt jótállási időszak 5 és 10 év közötti, és a pályázat a kivitelezők szankcionálását is rögzíti arra az esetre, ha nem teljesítenék a vállalásaikat.

A Borsot Brassóval összekötő észak-erdélyi autópálya megépítéséről szóló szerződést még 2004-ben írták alá az amerikai Bechtel céggel, később azonban egyrészt a kedvezőtlen szerződési feltételek, másrészt a pénzhiány miatt felbontották, így jelenleg csak a Gyalu és Aranyosgyéres közötti, 52 kilométeres használható a sztrádából, amelynek a tervek szerint már 2012-re teljesen el kellett volna készülnie.

Hirdetés