Kábítószer és lőszer is volt négy franciánál – illegálisan akartak belépni az országba

De nem jött össze.
Hirdetés

Négy francia állampolgárt fogtak el a Temes megyei határrendészek Temesmóra és Alsósztamora közelében, miközben illegálisan próbáltak bejutni Románia területére. A Szerbiából érkező fiataloknál kábítószereket és lőszereket is találtak.

A temesmórai határrendészek éjszakai felszerelésük segítségével először két személyt fogtak el, akiknél 18 gramm hasist találtak. Kihallgatásukkor azt állították, hogy az ország nyugati részébe szerettek volna eljutni egy fesztiválra. Egyikőjüknek nem voltak érvényes úti okmányai, ezért próbált meg illegálisan bejutni Romániába, barátja pedig elkísérte, noha ő törvényesen is beléphetett volna az országba.

Később két 21 éves francia állampolgár jelent meg a temesmórai határátkelőnél egy francia jelzésű lakókocsival, nekik rendben voltak az okirataik, azonban szteroidokat és növényi eredetű anyagot, feltehetőleg hallucinogén gombát, illetve lőszereket találtak náluk a határrendészek.

Kihallgatásukkor azt nyilatkozták, hogy két barátjukat a határ átlépése után kellett volna felvenniük – tájékoztat a határrendészet.

A fiatalok ellen illegális határátlépési kísérlet miatt, veszélyes kábítószerek csempészése, valamint illegális lőszerbirtoklás gyanújával indítottak eljárást.

Hirdetés