A munkaszüneti napokon is működnek az útlevélosztályok

Legalábbis a megyék egy részében.
Hirdetés

Közleményben magyarázkodik a belügyminisztérium amiatt, hogy az elmúlt hetekben a rendszerváltás utáni időszakot idéző, hatalmas sorok alakultak ki az útlevélosztályok előtt.

A tárca vasárnap közölte: a nyári hónapokban 80-90 százalékkal megugrik az útlevélkérelmek száma, sőt olyan megyék is vannak, ahol megkétszereződik. A belügyminisztérium ugyanakkor nem képes megkétszerezni a rendelkezésre álló ablakok, illetve a személyzet létszámát, mivel az emberhiány itt is érezteti a hatását.

A minisztérium rámutat: megoldásként egyrészt meghosszabbították az ügyfélfogadási időt, másrészt az alkalmazottak elhalasztották a nyári szabadságukat.

A minisztérium közölte: a hivatalos munkaszüneti napok ellenére Bukarestben és 12 megyében hétfőn, augusztus 14-én is fogadják az útlevélkérelmeket, sőt négy megyében kedden, Nagyboldogasszony ünnepén is.

A tárca közleményének előzménye, hogy a román diaszpórát képviselő Európai Románok Egyesületeinek Szövetsége (FADERE) keményen bírálta Carmen Dan belügyminisztert az útlevélmizéria miatt, és megfenyegette, hogy feljelentést tesz ellene, ha nem oldódik meg a probléma.

Hirdetés