Már a bajnok női kosárlabdacsapat egyesülete miatt is pereskedni kell a prefektussal

Az önkormányzat által fizetett egyesületi tagdíj jelenti a viszály almáját.
Hirdetés

Közigazgatási jogban jártas ügyvédi irodát bíz meg Sepsiszentgyörgy önkormányzata azzal, hogy a brassói táblabíróságon a város érdekeit képviselje, miután a prefektus megtámadta a Sepsi-SIC Egyesületnek fizetett tagsági díjat, és alapfokon megnyerte a pert – számolt be a Háromszék napilap. Az erre vonatkozó határozatot csütörtökön vita nélkül megszavazta a helyi tanács.

A per előzményeit Miklós Zoltán, az RMDSZ-frakció vezetője ismertette a sajtóval. Az egész egy feljelentéstől indult, a kézilabda-szakosztály egyik volt munkatársa kifogásolta, hogy az egyesület fenntartásához szükséges tagsági díj befizetését két olyan személy is megszavazta, akik esetében összeférhetetlenség áll fenn. Egyikük, Debre­czeni László a feljelentő szerint a sportklub könyvelője volt akkor (ez nem igaz, ezért könnyű volt a vádat leszerelni).

A másik Sztakics Éva alpolgármester, akinek a Park Szálloda résztulajdonosaként a feljelentő szerint nem kellett volna szavaznia, mivel a Sepsi-SIC-től két kézilabdázó kislány két hétig ott evett, az erre vonatkozó szerződést maga a feljelentő írta alá, de nem az alpolgármesterrel, aki nem is tudott róla, hiszen nem vesz részt a szálloda igazgatásában.

Az önkormányzat közvetlenül nem tudja finanszírozni a Sepsi-SIC működését, ezért egyesületi tagdíj befizetésével támogatja a város hírnevét öregbítő csapatokat. Mint ismeretes, a Sepsi SIC női kosárlabdacsapata az elmúlt idényben bajnoki címet szerzett.

Hirdetés