A nyilvános szoptatás jogáért száll síkra egy képviselő

Egy olyan törvénykezdeményezést készül benyújtani, mely büntetné a szoptató anyákat diszkrimináló vendéglátó- és szolgáltatóhelyeket.
Hirdetés

A szoptató anyákat ért diszkrimináció megelőzése érdekében Ovidiu Raeţchi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője egy jogszabálytervet készül benyújtani, melynek értelmében büntetés járna azoknak, akik meggátolják a nőket a nyilvános helyen történő szoptatásban. A honatya közleményében azt írja, hogy hasonló törvény már hét éve létezik Nagy-Britanniában, de több más európai országban is.

A politikus érvelése szerint a csecsemők táplálásának gyakorisága és időtartama miatt az anyák elszigetelődnek társadalmilag és szakmailag, mivel vagy kizárólag otthon szoptathatnak, vagy ha elhagyják otthonukat, egyes vendéglátóhelyeken a mosdóba küldik őket, ami teljesen elfogadhatatlan.

Jelenleg egyébként létezik törvény, mely megengedi a nyilvános szoptatást, és ritka azon esetek száma, amikor az anyákat meggátolják gyermekük táplálásában, mégis szükség van egy törvényre, mely világosan kimondja: a szoptatás tiltása diszkriminációt jelent – véli a politikus, aki egy csoport nevében nyújtja be a törvénymódosító javaslatát.

Hirdetés