WANTED: A neten is keresik Európa bűnözőit

Nyári üdvözlőlapokon terjesztik az információt a körözött személyekről, és állampolgári segítségre számítanak.
Hirdetés
A romániai rendőrség és az EUROPOL az internethasználók segítségére számít, hogy a legkeresettebb bűnözők nyomára bukkanjon – tájékoztatat az Országos Rendőrfőkapitányság pénteki közleménye. 
 
„Mi nem tudjuk, hogy hol tartózkodnak. Segítesz, hogy megtaláljuk?” – ezt a felhívást tette közzé minden európai ország rendőrsége az EUROPOL által kezdeményezett, EU MOST WANTED kampányban. „A bűnözők nem vakációznak. A turistaparadicsomok kiválóan alkalmasak arra, hogy elrejtőzködjenek. Lehet, hogy egyikük éppen melletted húzza meg magát. Fontos, hogy információkat kapjunk tőled, hogy legalább néhányukat elkaphassuk” – írja a közleményben. 
 
Az összes európai rendőrség „nyári üdvözlőlapokat” terjeszt, amelyek Európa legkeresettebb bűnözőiről tartalmaznak információkat. „Minél többen megosztják ezeket a képeket, annál nagyobb az esélye, hogy olyanokhoz is eljusson, akik hasznos információkkal szolgálhatnak a hatóságoknak” – fogalmaz a dokumentum. 
 
A közlemény szerint a www.eumostwanted.eu honlapot 2016-os indítása óta több mint 2,5 millió személy kereste fel. „36-an a legkeresettebb bűnözők közül azután buktak le, hogy az állampolgárok információkat adtak róluk az EU MOST WANTED platformon. Négyen önként feladták magukat, miután megjelentek a listán” – írja a dokumentum. 
 
Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján jelenleg két román állampolgár szerepel. 

Hirdetés