Szerb embercsempészt fogtak el Temes megyében

Legálisan érkezett, hogy továbbszállítsa a zöld határon érkezett menekülteket.
Hirdetés
Embercsempészettel vádolnak, és előzetes letartóztatásba helyeztek a hatóságok egy szerb férfit, akit hétfőn vettek őrizetbe a szerb-román államhatár Temes megyei szakaszán fekvő Alsósztamorán – közölte szerdán honlapján a román határrendészet.
 
A határrendészek és rendőrök Alsósztamora térségében előbb 17 bevándorlót tartóztattak fel, akik – bevallásuk szerint – a zöld határon át jöttek Szerbiából Romániába, majd megtalálták azt a szerb rendszámú furgont, amelyik Temesmóránál hivatalosan lépett be Romániába azért, hogy összegyűjtse, és továbbszállítsa a határon átjutott migránsokat. 
 
A határrendészek rajtaütése előtt négy határsértő már el is jutott a furgonhoz. A gépkocsi 26 éves szerb állampolgárságú vezetőjét őrizetbe vették, majd bírósági eljárás végén 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték. 
 
A 21 elfogott bevándorló között nők és gyermekek is voltak. Bevallásuk szerint Szíriából, Irakból, Iránból és Afganisztánból származnak, és a román-magyar határon át szerették volna folytatni útjukat a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe. A román határrendészet közölte, felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal a határsértők visszaküldése érdekében. 
 
Ugyancsak szerdán közölte a román határrendészet, hogy hajnalban 14 bevándorlót tartóztattak fel a román-magyar államhatár közelében, a Bihar megyei Bors térségében. A csoport – amelyhez nők és gyermekek is tartoztak – a zöld határon át próbált Magyarországra jutni, és 200 méterre közelítette meg az államhatárt. Többnyire olyan bevándorlók alkották a csoportot, akik korábban menedéket kértek Romániában.

Hirdetés