Feljelentést tesz a DNA a minisztérium ellen, ahol házkutatás tartott

Túl sok információt árultak el a sajtónak a keddi házkutatásról, és ezzel kompromittálták a nyomozást.
Hirdetés

Két tanácsosi állás elfoglalásával kapcsolatos versenyvizsga ügyében vizsgálódtak a parlamenti kapcsolattartásért felelős minisztérium négy irodájában hétfőn – tájékoztatott kedden a parlamenti kapcsolattartásért felelős minisztérium közleménye.

Az idézett dokumentum szerint az ügyészek a legfelsőbb bíróság által kibocsátott házkutatási parancs birtokában végeztek ellenőrzést abban a Victoria palota négy helyiségben, amelyben aznap két tanácsosi állásra kiírt versenyvizsga zajlott.

A minisztérium reméli, hogy az ügyet mihamarabb lezárják és kiderül, követett-e el valaki törvénysértést. Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint korrupcióval azonosított bűntény elkövetésének gyanújával vizsgálódtak a helyszínen.

Nem sokkal a minisztérium tájékoztatása után a DNA is közleményt bocsátott ki, melyben tudatja: feljelentést tesz a legfőbb ügyészségén, ugyanis a nyomozásban érintett minisztérium hátrányosan befolyásolta az ügy kivizsgálását, amikor bizalmas információkat tárt a nyilvánosság elé.

A korrupcióellenes ügyészség szerint a parlamenti kapcsolattartásért felelős minisztérium kompromittálta az igazsságszolgáltatási eljárást, amikor ezeket az adatokat a sajtó rendelkezésére bocsátotta. A vádhatóság emlékeztet arra, hogy szigorú szabályozásak érvényesek az efféle nyomozásokról szóló kommunikációra.  

Hirdetés