A román csendőrség megbüntette Ladót, de a hajrángató fotóst is

Mindkettőjüket 500 lej pénzbírsággal sújtották.
Hirdetés

A román csendőrség hivatalból indított eljárást a tusványosi Orbán-beszéd alatt a magyar miniszterelnököt kifütyülő Ladó Andrea, illetve az őt bántalmazó fotós ellen, a médiában megjelent felvételek alapján, tájékoztat a Hír TV.

„Egy szervezett közgyűlés szándékos megzavarása vagy a szándékos felbujtás a román törvények értelmében kihágásnak számít, a pénzbüntetés ötszáz lejtől egészen ötezer lejig terjed. Két személyt büntettünk meg, mindketten valamilyen módon megzavarták a közrendet. Az érintetteknek 15 napig jogukban áll fellebbezni a büntetés, illetve a kiállított jegyzőkönyv ellen”, mondta Suciu Gheorge, a Hargita megyei csendőrség szóvivője.

Mind Ladót, mind a fotóst 500 lej pénzbírsággal sújtották. A hírek szerint Ladó családja már ki is fizette a büntetést.

A csendőrséghez hasonlóan a csíkszeredai rendőrség is hivatalból indított eljárást a médiában bemutatott felvételek alapján. „Mi közrend  megzavarásának gyanúja miatt kezdtük el a nyomozást, a vizsgálatokat azon személyek ellen indítottuk el, akik bármilyen módon megzavarták a közrendet, legyen az testi sértés elkövetése vagy bármilyen olyan tett, amely sérti vagy meggyalázta egy ember testi vagy lelki épségét. Ez a bűncselekmény pénzbírsággal, illetve három hónaptól két évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható” – mondta Incze Miklós, a Hargita megyei rendőrfelügyelőség ügyeletes szóvivője.

Hirdetés