Iohannis, egy elvetélt politikai magzat

Mondja Radu Banciu, a véresszájú nacionalizmusáról elhíresült tévés műsorvezető. Mert Iohannis nem látogatta meg a székelyföldi románokat.
Hirdetés

Radu Banciu, a b1 televíziós csatorna Lumea lui Banciu (Banciu világa) című beszélgetős műsorának nackós vezetője annak kapcsán szidta Klaus Iohannis elnököt, hogy a Maros, Hargita és Kovászna megyei románok civil fórumának vezetője, Ioan Sabău Pop professzor nyílt levelet írt az elnöknek, melyben sérelmezi, hogy látogatása során Iohannis nem szakított időt a székelyföldi románokkal való találkozásra.

Banciu mester szerint a levél egy fojtogatott sas hangjára emlékeztet, amelyet az elnök bár elhanyagolt, mégis felemelkedik bátran, és sérelmezi az elnöki mellőzést.

És innen átadjuk a szót az igazi románnak: „Számunkra, Pop úr, az önök létezése sokkal többet jelent, mint az államelnöké. (…) És ugyanezt mondtam én is Románia leggyengébb elnökének látogatása után. Vigasztalódjanak ezzel, uraim. Ez az ember gátlástalan, bármiféle politikai érték nélküli, egy közömbös, érdektelen alak, felkészületlen, egy elvetélt politikai magzat, ez Klaus Iohannis. Ismét bebizonyította, mi a rangja, meg a fajtája.”

Hirdetés