Három román állampolgár halt meg egy balesetben Biharkeresztes közelében

Kisbusz ütközött kamionnal.
Hirdetés

Három román állampolgár életét vesztette, további hatan pedig megsérültek egy Magyarországon, Biharkeresztes közelében történt közlekedési balesetben – közölte a bukaresti a külügyminisztérium. Eddig ismeretlen okok miatt hajnali 5 órakor egy Románia felé tartó bolgár rendszámú kisbusz belerohant egy lengyel kamionba. A kisbusz utasai közül hárman a helyszínen meghaltak, hatan súlyosan, életveszélyesen megsérültek. A sérülteket a katasztrófavédelem munkatársai menekítették ki, a mentők kórházba szállították.

A baleset sérültjeit Debrecenben és Berettyóújfaluban ápolják.

A debreceni Kenézy Gyula egyetemi kórház baleseti sebészetére két sérültet vittek a mentők – mondta el Szentgyörgyi János sajtóreferens az MTI érdeklődésére.

Az egyik középkorú férfi súlyos arckoponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett, jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota súlyos, életveszélyes. A másik férfinak nyolc napon túl gyógyuló combnyakcsontsérülései vannak, állapota súlyos, de nem életveszélyes, őt jelenleg műtik – ismertette.

Hirdetés

Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója az MTI-nek elmondta: hozzájuk a baleset két súlyos és két könnyebb sérültjét vitték a mentők.

Az egyik súlyos sérült darabos medencecsonttörést szenvedett, őt még délelőtt Debrecenbe szállítják további kezelésre, a másik embert, aki súlyos agysérülést szenvedett, helyben kezelik. További két könnyű sérült hamarosan elhagyhatja a kórházat – fűzte hozzá a főigazgató.
 

Hirdetés