Mozgó pillanatképek Tusványos mindennapjairól (FOTÓ)

Animált gifekkel mutatjuk meg, mi történik Tusnádfürdőn, amikor nem történik semmi hírértékű, amikor várni kell nappal a következő előadást, koncertet.
Hirdetés

A sajtót böngészve könnyen tisztába kerülhetünk azzal, hogy milyen nagy és fontos dolgok hangoznak el, vagy éppen történnek a szabadegyetem alatt. Kevéssbé feltárt viszont, hogy a közismert esti bulik és a várva-várt szombati Orbán Viktor-látogatás közben mi is történik nappal. Mutatjuk.

Így néz ki a főutca, vagyis a rendezvénynek helyt adó Olt-parti kemping bejárata. Zsúfolt, mert hát más megközelítési útvonal nincs. Szigorúan csak a belépésre jogosult gépkocsik járhatnak ki-be.

  

Nem csak a nagy sátraké a főszerep a nappali előadások során. Több tucat kisebb sátorban folyik az érdekfeszítő vita. Néha persze választani kell, hogy melyikre ülne be az ember, hiszen nem ritka, hogy több érdekes beszélgetés párhuzamosan zajlik.

 

A szervezők – sokan vannak – itt étkeznek napi háromszor. Ilyenkor mindig megtelik az eufemisztikusan csak Csűrként emlegetett, éjjel diszkóként működő, félig nyitott ebédlő.

 

A fesztivállátogatók a lacikonyhák valamelyikén válogathatnak a frissen sült finomságokból.

 

A meleg ellenére is nagy a sürgés-forgás a nagyszínpad melleti placcon. Ez Tusványos korzója, itt garantált, hogy az ember ismerősökbe fusson.

Hirdetés

 

Ezek a zászlók nem játékai holmi szélnek. Sajnos az Olt völgyébe szorult meleget nem teszi elfogadhatóbbá a legenyhébb légmozgás sem.

 

A Mol jóvoltából értékes nyeremények tulajdonosává válhat, aki harmincszor feje fölé emeli a nyers fekete aranyat tratalmazó hordót. Itt épp egy fiatal hölgy mutatja be, hogyan csinálják ezt a profik.

 

A várakozásban megfáradtak számára ideális pihenési lehetőség leülni egy italra az Olt partján, a Gyöngyvirág teraszán. A fiatalabb táborozóktól mentes, többnyire sajtósok és más, hasonló szerzetek által látogatott helyről van szó. Nagy előnye, hogy esősebb években be lehet menekülni az árvíz elől.

 

Ritkán emlegetett sajátja a Tusványosi szabadegyetemnek, hogy gyakorlatilag a természet a lábunk alatt van. Állítólag a hangyák nagyszerű időjósok, és jön az eső. Mindannyian, akik itt vagyunk, szeretettel várjuk.

Hirdetés