Brutálisan hosszú börtönbüntetés egy rendőrgázoló török üzletembernek

Abdullah Atas még két éve gázolt el szándékosan, ittas állapotban egy közlekedési rendőrt.
Hirdetés

23 és fél év szabadságvesztésre ítélte a bukaresti törvényszék Abdullah Atas török üzletembert, aki szándékosan elgázolt 2015-ben egy román rendőrt.

A bukaresti törvényszék 23 év és 6 hónap szabadságvesztésre ítélte Abdullah Atast minősített emberölésért, ittas vezetésért és cserbenhagyásért. A török üzletembernek 400.000 eurós kártérítést is fizetnie kell az általa elgázolt, és később sérüléseibe belehalt rendőr, Gheorghe Ionescu családjának, valamint 88.134 anyagi kártérítést a bukaresti rendőrségnek.

A döntés nem jogerős.

Az ügyészek szerint 2015. augusztus 2-án éjjel Bukarestben Gheorghe Ionescu két másik rendőrtársával együtt közúti ellenőrzés céljából jelzett Abdullah Atasnak, hogy állítsa meg személyépkocsiját. A török üzletember lelassított, de amint közelebb került a rendőrhöz, gázt adott és elütötte. Gheorghe Ionescut 350 méteren keresztül vitte a tettes autójának motorháztetőjén, majd az aszfaltra zuhant.

Hirdetés

A későbbi vizsgálatok során megállapították, hogy Abdullah Atas vérének alkoholkoncentrációja 1,95 – 2,00 g‰ volt a tett elkövetésekor. Miután áldozata leesett a földre, az üzletember még 2,8 kilométeren át vezette autóját, majd nekiütközött egy kerítésnek.

Gheorghe Ionescut megműtötték, de nem sikerült megmenteni életét. 2015 augusztus 21-én meghalt.

Hirdetés