Huszonnégyezren tomboltak az első VIBE fesztiválon

A legtöbben vasárnap látogattak el a fesztiválra.
Hirdetés
Marosvásárhely visszakerült a fesztiváltérképre: négy nap alatt több mint 24 ezren lépték át a VIBE kapuját – számolnak be a szervezők. Mintegy 50 koncert, a VIBE Koli nyári egyetem előadásai, a vidámpark és félszáznál is több nappali tevékenység várta az érdeklődőket. A legtöbben vasárnap látogattak el a fesztiválra, amikor azok is kijöttek a Maros-partra, akiket csütörtöktől szombatig a délutáni záporok elriasztottak.
 

A VIBE Fesztivál első kiadásán több mint háromszáz meghívott gondoskodott a színes zenei felhozatalról és a szakmai programkínálatról. A szervezők közlemény szerint: a Maros-part Erdély legbulisabb találkozóhelyévé vált a fesztivál négy napja alatt. „Az esti bulik nemcsak a zenéről szóltak, hanem a VIBE-közösségről, az összetartozásról és pozitív vájbokról. A fellépőkre is átragadt a közönség hangulata, így került a zárónap nagyszínpados fellépőinek egyike, az Anna and the Barbies énekesnője, Pásztor Anna a Soerii & Poolek koncertre összegyűlt közönség első sorába. Beck Zoli, a 30Y énekese pedig elvegyült az erdélyi Palma Hills-re bulizók között” – írják.

A hangulatot jól jellemzi, hogy a Wellhello két tagja gokartba pattant, Péterfy Bori pedig a koncertje elején leszállt a színpadról, és a fesztiválozók között énekelt el több számot. Megvolt a hagyományos kádjelenet az Intim Torna Illegál, szombat este spontán Bélatánc-flashmobon vett részt több száz résztvevő, vasárnap pedig már élőben tapsolták vissza a sZempöl-t a VIBE fesztiválhimnusza kulcsfigurájának – Bélának – nevét skandálva.  
 
 
Bélatáncolók a sZempöl koncertjén
 
„Közel 400 ember dolgozott azon – önkéntesek, technikusok, építők, szervezők –, hogy a fesztivált mindenki a sajátjának érezhesse, függetlenül attól, hogy milyen zenei stílust szeret. A VIBE azért jött létre, hogy teret adjon a különböző zenei stílusok és így a különböző emberek, világok találkozásának, és mindezt olyan keretben tegye, ami nem csak a szórakozásról szól” – mondta el Rés Konrád Gergely a VIBE zárónapja után, utalva ezzel már a fesztivál szerves részét képező VIBE Kolira. Az önkéntesek beszámolói alapján, akik közvetlenül is kapcsolatban voltak a fesztiválozókkal, úgy tudják, az erdélyi fiatalok mellett rengeteg marosvásárhelyi is kijött a Maros-partra a hétvégére.
 

Wellhellóék gokartba pattantak
 
A VIBE Koli 45 előadását összesen mintegy 2900-an látogatták, a nyári egyetemen sikerült fórumot és találkozási lehetőséget teremteni az erdélyi magyar fiataloknak. A Koli programjaira a hétvégén nemcsak a fesztiválozók voltak kíváncsiak, hanem a város apraja-nagyja is. Sokan családostól, kisgyerekestől érkeztek a VIBE Koli rendezvényeire, mely a fesztivál teljes 4 napja alatt ingyenes volt a nagyközönség számára – zárul a szervezők közleménye.  
Hirdetés