Wimbledon: kiosztották Ilie Năstase fényképét, hogy be ne engedjék a mérkőzésekre

Még mindig a Románia-nagy-Britannia Fed-kup-meccsen történtek következményeit nyögi a minősíthetetlen modorú egykori román teniszcsillag.
Hirdetés

A wimbledoni tenisztorna szervezői Ilie Năstasét ábrázoló fényképeket osztottak ki a versenyen szolgálatot teljesítő biztonságiaknak, hogy a volt világelsőt feltartóztathassák, ha be akarna jönni a mérkőzésekre – írta a The Telegraph.

A hetvenesztendős Ilie Năstase ellen vizsgálatot folytat a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) a Románia és Nagy-Britannia közötti Fed-kupa-mérkőzésen történt botrány miatt. Az ITF előzetesen felfüggesztette Năstase tagságát, és minden jogot megvont tőle a vizsgálat végeztéig.

A román Fed-kupa csapat kapitányát április 23-án függesztették fel előzetesen, így már nincs bejárása az ITF rendezvényeire, beleértve a Fed-kupát is, miután egy mamaiai meccs ideje alatt összetűzésbe keveredett a magyar származású Johanna Konta teniszezővel, illetve Anne Keothavonggal, Nagy-Britannia csapatának kapitányával.

A Románia–Nagy-Britannia mérkőzés előtt egyébként, egy sajtótájékoztatón, Ilie Năstase Serena Williams amerikai teniszcsillag születendő gyermekére is megjegyzést tett, mondván: „Lássuk, milyen színe lesz a gyereknek… tejcsokoládé?”.

Hirdetés

A wimbledoni és Roland Garros versenyek szervezői ezeket követően jelentették be, hogy Năstasét nem engedik be a 2017-es grand slam-tornákra.

Wimbledonban Năstase egyéniben kétszer játszott döntőt, 1972-ben és 1976-ban, majd kétszer nyert párosban, egyszer 1972-ben Rosemary Casals, majd 1973-ban Jimmy Connors oldalán.
 

Hirdetés