Torockó újra csendes, hazamentek a „napfelkelők”

Idén 23 ezren fordultak meg a Székelykő lábánál a fesztivál ideje alatt – derül ki a szervezők összesítőjéből.
Hirdetés
A Double Rise mintegy 17 kialakított helyszínével teljesen belakta Torockót, nem lehetett kihasználatlan udvart vagy területet találni a faluban június 29.– július 2. között – írják a szervezők közleményükben. Számításaik szerint mintegy 23 ezren vettek részt a fesztiválon, ami egyébként alig ezerrel haladja meg a tavalyi részvételi adatokat.
 
Erdély egyik legszebb településének tartott, Europa Nostra-díjas Torockó több mint száz programmal, különféle stílusú koncertekkel várta az fesztiválozókat.
 
Élőszobor
 
Fotó: Tóth Helga
 
A különböző fesztiválhelyszíneken más-más stílusú zenékre szórakozhattak az érdeklődők, a Folkudvarban a népzenéé és a néptáncé volt a főszerep, a Parno Graszt fellépésére például jóval többen voltak kíváncsiak, mint amennyien befértek az udvarba. A Napozóban elektromos zenére chillezhettek a tóparton hűsölő, fürdőző, liánozó és beerpongozó fiatalok.
 
A családosok számára Fesztiválóvodát, valamint nappali kézműves foglalkozásokat, és gyerekelőadásokat biztosítottak, az Unitárius templomban a klasszikus zene jeles képviselői muzsikáltak, de a lelki és szellemi egészségre is hangsúlyt fektettek a Jóga, illetve az Irodalmi udvarban található programokkal.
 
Idén a Szent László-év apropóján a közéleti agorát a lovagkirályról nevezték el, itt beszélgetések zajlottak történelemről, a fiatalok helyzetéről és a jövőjéről. A koncertek mellett nagy igény mutatkozott a nappali programokra, például számos színházi előadás esetén kicsinek bizonyult a Művelődési Ház nézőtere. A tavalyi nagy kedvenc népzenei flashmob pedig idén is megtáncoltatta egész Torockót!
 
 
 
A Nagyszínpad a Double Rise lüktető szíve volt, idén a közelébe költöztek a kempingezők is, és olyan erdélyi, magyarországi előadók mint a Margaret Island, Quimby, Boban Marcovic, Hiperkarma, Ocho Macho, Kowalsky meg a Vega vagy az idei fesztivál himnusz szerzője és előadója a Bagossy Brothers Company, ami egyesek szerint a fesztivál legjobb dobbantása volt.
 
A Kisszínpadon többek között Bye Alex és a Slepp, Koszika and The HotShots, a The Biebers vagy épp a Ladánybene27 gondoskodott a nappali jó hangulatról. Éjjel az elektromos zene szerelmeseit Shiver és Pici szórakoztatta.
 
„A résztvevők a tavalyi évhez hasonlóan a gyönyörű helyszínt, családias, barátságos légkört, és a programkínálatot díjazták leginkább.  Erdély legnagyobb összművészeti fesztiválja elindította a nyári fesztiválszezont és olyan löketet adott, ami remélhetőleg jövő évig kitart.” – fogalmaznak a szervezők.

Hirdetés