A Tudose-kormánynak máris sikerült utcára vinnie a korrupcióellenes tüntetőket

Bukarestben és Nagyszebenben is demonstráltak a kabinet és a korrupció ellen.
Hirdetés

A korrupció ellen tüntetett körülbelül ezer személy Bukarestben vasárnap este. Az „Együtt megmentjük az országot a korruptaktól” elnevezésű felvonulás a Victoriei (Győzelem) téren kezdődött és a Francofoniei (Frankofónia) terén ért véget.

A kitartó esőben felvonuló tüntetők olyan jelszavakat skandáltak, mint „PSD-PNL, ugyanaz a marhaság”, „Dragnea, ne feledd, Románia nem akar téged”, „Tolvajok”, „Nem akarunk tolvaj nemzet lenni”, „Gyertek, mentsük meg Romániát”. A megmozdulás résztvevői a parlament épülete és az Alkotmánybíróság székháza előtt is elvonultak, miután az Egyetem téren letérdelve adóztak a forradalmárok emlékének.

A tiltakozók aláírásokat gyűjtöttek Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea menesztése érdekében, állításuk szerint már 6.000 személy adta nevét és kézjegyét az indítványhoz.

A tüntetés a Frankofónia terén ért véget este 22:30 körül.

Nagyszebenben is felvonult vasárnap este mintegy száz tüntető, hogy kifejezze nemtetszését a kormányzó pártokkal szemben. A résztvevők a Szociáldemokrata Pártot és a Liberálisok és Demokraták Szövetségét, valamint a kormányt és a parlamentet bíráló jelszavakat skandáltak.

Hirdetés