Kisrepülő zuhant egy amerikai autópályára

A pilóta és utasa is túlélte a balesetet, rajtuk kívül senki sem sérült meg.
Hirdetés
Helyi idő szerint reggel 9:30-kor kétszemélyes kisrepülőgép zuhant a kaliforniai 405-as autópályára – írja a Los Angeles Times-ra hivatkozva az Index. Az eset Los Angelestől nem messze, Orange megyében történt nem sokkal a reggeli csúcsforgalom után.
 
Hihetetlen, de a gép pilótáján és utasán kívül senki nem sérült meg, és ők is túlélték a balesetet. Mindössze egy autóban keletkezett kisebb anyagi kár. 
 
A Cessna 310-es típusú repülőgép pilótája a közeli John Wayne repülőtérről szált fel, majd nem sokkal később rádión pánikolva közölte az irányítótoronnyal, hogy meghibásodott a gépe jobboldali hajtóműve. A torony megadta az engedélyt a pilótának, hogy a reptéren tegye le a gépet, viszont ez nem sikerült, és a felszállás előtt tele tankolt gép gyakorlatilag a repülőtér mellett az autópályára zuhant. A gép a hasán csúszott az autók között és szinte azonnal kigyulladt. 
 
A gépet egy hatavanas éveiben járó férfi vezette, utasa pedig egy szintén hatvan körüli nő volt. Mindkettőjüket a repülőtérről kiérkező tűzoltók húzták ki az égő repülőből, majd kórházba szállították őket. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a hajtómű meghibásodását. 

Hirdetés