Traktoristákat képeznek Bihar megyében

Bármelyik bihari településen elindítják a képzést, ha legalább tíz személy jelentkezik.
Hirdetés
Traktorvezető-képzést szervez a Bihar megyei mezőgazdasági igazgatóság. Az első tanfolyamot június 15-én indították, néhány személy már jelentkezett is – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Nicolae Hodişan igazgató.
 
„Néhányan már jelentkeztek Székelyhíd térségéből, ahol el is indítjuk az első képzést, amint összegyűl tíz személy. Azért döntöttünk úgy, hogy szervezünk egy ilyen tanfolyamot, mert sokan panaszkodtak, hogy nehézségeket okoz képzett mezőgazdasági munkásokat találniuk, főként traktoristákból és mezőgazdasági gépekhez értő szakemberekből van hiány, ugyanis már nincsenek ilyen szakiskolák, vagy már nem biztosítanak ilyen fajta képzést a diákok számára” – nyilatkozta Hodişan, aki hozzátette, valószínűleg ez az egyetlen mezőgazdasági igazgatóság az országban, amely akkreditált tanfolyamot szervez traktorvezetők számára.
 
A kurzusra bármely polgármesteri hivatalban jelentkezhetnek az érdeklődők, és akkor indítják el azt, ha legalább 10 személy összegyűl egy-egy településen. Az összesen 360 órás, elméleti és gyakorlati részből álló képzés 400 lejbe kerül. A sikeresen levizsgázó személyek a szakképzést elismerő oklevelet, illetve traktorvezetői jogosítványt is kapnak. 

Hirdetés