Versenyvizsga nélküli, politikai kinevezéseket készít elő a PSD

Készülő közigazgatási kódexe szerint a prefektusok most már névleg se lennének párton kívüli funkcionáriusok, és a megyei hivatalokat is pártemberekre bíznák.
Hirdetés
A megyei – úgynvezett dekoncentrált – hivatalok élére versenyvizsga nélkül, tisztán politikai alapon neveznék ki a vezetőket, akik helyettes államtitkári rangot kapnának, és a prefektusokat se tekintenék már névleg se párton kívülieknek, hanem államtitkári rangot kapnának – írja a Mediafax a Szociáldemokrata Párt készülő közigazgatási kódexére hivatkozva.
 
Ezeket a részleteket belőle a PSD Olt megyei szervezetének elnöke, Paul Stănescu árulta el, aki szerint az a normális, ha egy kormány távoztakor az egész csapat kövesse, az összes megye prefektusa és a megyei dekoncentrált államigazgatási hivatalok vezetői is.
 
Az enlített közigazgatási kódex már szinte teljesen elkészült, a parlament a következő ülésszak elején, már szeptemberben szavazhat is róla, mondta Stănescu. A pártpolitikus szerint képmutató volt az a hosszú évek alatt felépített rendszer, amelyben a prefektusokat megpróbálták nem politikai alapon kinevezettek köztisztségvilselőknek tekinteni, holott ugyanúgy pártpolitikai alapon nevezték ki őket, mint korábban.
 
Úgy fogalmazott, hogy akik beszállnak egy politikai csapatba, nem feltétlenül a legokosabb emberek a megyében, de vállalják értük a politikai felelősséget. Azaz ha csapat rosszul teljesít, veszít a választáson, ha jól, akkor nyer – nyilatkozta Stănescu.

Hirdetés