Agyhártyagyulladás lehetett az oka egy 17 éves fiú halálának

További nyolc fiatalt kezelnek hasonló tünetekkel, akik együtt szórakoztak az elhunyt fiúval.
Hirdetés
Elhunyt a brassói gyerekkorházban egy 17 éves páciens, további nyolc fiatalt pedig a járványkórházban kezelnek agyhártyagyulladás tüneteivel. A fiatalok néhány nappal korábban Tatrangon vettek részt egy születésnapi mulatságon.
 
Liviu Muntean, a gyermekkórház menedzsere azt mondta: a 17 éves fiút szerda este utalták be a kórházba, mert rosszul érezte magát, de tünetei nem utaltak meningitiszre. A fiú állapota rohamosan romlott, és az orvosok erőfeszítései ellenére néhány óra múlva meghalt. Egyelőre nem kapták meg a kórbonctani leleteket, de a lefolyás miatt agyhártyagyulladásra gyanakodnak. Ugyanakkor a rendkívül gyorsan bekövetkező halál miatt a rendőrséget is értesítette a kórház – tette hozzá a menedzser.
 
A járványkórház menedzsere, Ramona Ionescu ugyanakkor azt mondta, az általa vezetett intézménybe beutalt nyolc fiatal közül kettőnek utalnak a tünetei agyhártyagyulladásra, de ezt még nem erősítették meg a laboratóriumi eredmények. A többi hat fiatal lázra, fejfájásra és szédülésre panaszkodott, ami még nem jelent meningitiszt, esetleg annak kezdeti fázisát. A betegségről árulkodó tarkótáji fájdalom azonban nem jelentkezett náluk – tette hozzá Ramona Ionescu, aki szerint csütörtökön és pénteken a kórház négy orvosa 135, 17 és 22 év közötti fiatalt vizsgált meg az eset nyomán.
 
A kórházmenedzser ugyanakkor megnyugtatta a lakosságot, hogy a betegség megelőzhető, viszont fontos, hogy aki észleli magán a tüneteket, azonnal forduljon orvoshoz. Mirela Blemovici főtanfelügyelő megerősítette, hogy a kórházba került fiatalok – az is, aki elhunyt – korábban egy tatrangi születésnapi mulatságon vettek részt, majd egy diszkóban folytatták az estét. A Brassó megyei Közegészségügyi Igazgatóság vizsgálatot indított az ügyben.

Hirdetés