Megcsapolták a minisztert

Vért adott az egészségügyi miniszter is a véradók világnapján. Még nem dőlt el, hogy a kormányt kivéreztetik-e.
Hirdetés

Florian Bodog egészségügyi miniszter is adott vért szerdán a bukaresti Egyetem téren felállított mobil véradó központban a véradók világnapja alkalmából szervezett kampányon. „Azt üzenem az ország lakosságának, hogy legyenek szolidárisak, menjenek el a regionális vagy a mobil véradóközpontokhoz, és adjanak vért. A betegeknek, gyerekeknek, időseknek nagy szükségük van a vérre” – hívta fel a figyelmet a miniszter. 

A tárcavezető hangsúlyozta, Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint 2%-a ad rendszeresen vért, ami elenyésző arány azon esetek számához képest, amikor transzfúzióra van szükség. Bodog – aki bevallása szerint már több alkalommal adott vért –hozzátette, a leggyakrabban beteg gyermekeknek és időseknek van szükségük vérátömlesztésre. 

„Ez a nap nem csak arra szolgál, hogy elismerésünket fejezzük ki mindazoknak, akik a legnehezebb pillanatokban segítik embertársaikat, hanem arra is, hogy azonnali cselekvésre késztessen. Egyetlen véradással akár három emberéletet is megmenthetünk, hiszen a vér több komponensét felhasználják” – tette hozzá az egészségügyi miniszter. 

A véradók számára kifejlesztett mobilalkalmazásról itt írtunk korábban.

 

Hirdetés