Grindeanu: nem kérték a lemondásom, de ha kérik, akkor sem mondok le

A miniszterelnök szerint jól teljesített, ezért akkor sem távozik, ha pártja ezt akarja.
Hirdetés

Sorin Grindeanu miniszterelnök azt mondta szerdán, hogy Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke nem kérte egyértelműen a lemondását  az előző napokban lezajlott találkozóikon.  Ezt arra reagálva jelentette ki, hogy hírügynökségi értesülések szerint Dragnea lemondásra szólította a kormányprogram teljesítésében mutatkozó hiányosságok miatt, és közölte: a párt megvonja tőle a politikai bizalmat.

A miniszterelnök a kormánypalota előtt lazán elbeszélgetett az újságírókkal, és ekkor közölte: a pártelnök nem kérte a lemondását, legalábbis „nem egyértelműen”, más PSD-s politikusok viszont igen. Egyben leszögezte: akkor sem mond le tisztségéről, ha a pártvezetés megvonja tőle a politikai bizalmat. Persze tisztában van azzal, hogy kormánya több tagja is lemond, ha a párt ezt kéri. Ő ugyanakkor úgy véli, sikerült megvalósítania a kormányprogram célkitűzéseit.

Grindeanu lemondta minden hivatalos szerdai programját, így nem vett részt a Románia uniós elnökségét előkészítő konferencián sem, kizárólag a PSD országos végrehajtó testületének délután négykor kezdődő ülésén vett részt, amelyen a sorsáról döntenek, hiszen itt ismertetik a kormánytagok tevékenységének átvilágítása nyomán megszületett eredményt, és az esetleges leváltásokra vonatkozó javaslatokat.
 

Hirdetés