Brassóiak rohamozzák a háromszéki útlevélosztályt

Mert Brassóban még hosszabb sort kell kiállni.
Hirdetés
Példátlanul nagy számú ügyfél várakozik a Kovászna megyei útlevélosztályon, sokan a szomszédos Brassó megyéből érkeztek, ahol még lassabban halad az ügyintézés – írja az Agerpres hírügynökség. 
 
Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa úgy nyilatkozott, hogy a kérlemezők 40 százalékának Brassó megyében van az állandó lakhelye, a szomszédos megye útlevélosztályán ugyanis még nagyobb tömeg várakozik a külföldi utazásra feljogosító dokumentumokra. 
 
Sebastian Cucu azt mondta, már beszélt Brassó megyei kollégájával, kérve, hogy nyissanak még néhány ügyfélablakot. Az Országos Útlevél-Igazgatóságon is jelezte a problémát, de ott azt a válszt kapta, hogy a törvény értelmében az állampolgárok bármelyik megyében kérelmezhetik útlevelük kibocsátását, állandó lakhelyüktől függetlenül. 
 
„Mi a megyénk igényeinek megfelelő számú személyzettel rendelkezünk, és mostanig nagyon jól meg tudtunk felelni az elvárásoknak, még nyáron is. Most nincs más megoldás, sorba kell állni. Nyithatnánk még egy ügyfélablakot, de nincs hozzá meg a szükséges felszerelésünk. Remélem, ha Brassóban megoldódik a helyzet, akkor automatikusan nálunk is megoldódik” – mondta a prefektus.

Hirdetés