Máris szabadulhat Dan Voiculescu, pedig a tíz évből még hármat sem ült le

Jóváhagyta a bíróság a feltételes szabadlábra helyezési kérelmét.
Hirdetés

A bukaresti 5. kerületi bíróság csütörtökön jóváhagyta Dan Voiculescu feltételes szabadlábra helyezési kérelmét. A döntés nem jogerős, kihirdetésétől számítva 3 napon belül megfellebbezhető.

A tárgyaláson a korrupcióellenes ügyészség (DNA) jelen levő ügyésze Voiculescu szabadlábra helyezési kérelmének elutasítását kérte, arra hivatkozva, hogy nincsenek bizonyítékok, amelyek alátámasztanák, hogy fogva tartása alatt írta azokat a tudományos munkákat, amelyek lerövidítenék büntetését.

„Rendszeresen megpróbálja kihasználni a törvénykezési hiányosságokat. Semmi bizonyíték nincs arra, hogy tudományos munkáit a börtönben írta. Ez egy nagyon ravasz módja annak, hogy szabaduljon a börtönből. Amennyiben csak egyharmadát üli le büntetésének, azt jelenti, hogy ez nem éri el a célját. Az okozott kárt nem fizette vissza a mezőgazdasági minisztériumnak, még a perköltségeket sem fizette ki” – mondta az ügyész.

Az üzletember ügyvédje azt hozta fel Voiculescu védelmében, hogy megfelelően viselkedett, és senkivel nem került konfliktusba fogva tartása alatt.

Hirdetés

Dan Voiculescu egyszer már kérte szabadlábra helyezését, januárban azonban ezt jogerősen elutasította a Bukaresti Törvényszék.

A Bukaresti Táblabíróság 2014. augusztus 8-án jogerősen tíz év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Dan Voiculescut az Élelmiszer-ipari Kutatóintézet törvénytelen privatizációjával kapcsolatos ügyben. A szabadságvesztés mellett az üzletember vagyona egy részének elkobzását is elrendelték.

Hirdetés