Iohannis elkezdhet aggódni: Dragnea megnyugtatta

Amerikázzon nyugodtan, nem fog történni semmi az országban – nyilatkozta a PSD-vezér.
Hirdetés

Nem fog történni semmi az országban, amíg Iohannis az Amerikai Egyesült Államokban van – üzente pénteken az államfőnek Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke.

„Elsősorban sikert kívánok az Amerikai Egyesült Államokban lévő Iohannis elnöknek, mert nagyon fontos az országnak, hogy Románia elnöke sikeres látogatást tegyen Amerikában. A kettőnk közötti véleménykülönbségeken túlmenően, és azon túlmenően, hogy politikai ellenfelek vagyunk, Románia a mi közös hazánk, amelynek fontos, hogy ez a látogatás sikeres legyen. Ugyanakkor közvetlenül és nyilvánosan is biztosítom, hogy semmi nem fog történni az országban, amíg ő az Egyesült Államokban van” – mondta a parlamentben nyilatkozó Dragnea arra a kérdésre válaszolva, hogy üzen-e valamit az államfőnek a miniszterek kiértékeléséről.

Dragnea kifejtette, még nem tudja, hogy az elnök felszólal-e a parlamentben amerikai útja után, de feltételezi, hogy tájékoztatni fogja a politikai vezetőket a látogatás eredményeiről. „Ha az államelnök ígéreteket fog tenni, jó, ha mi is tudunk róla, mert nekünk kell majd gyakorlatba ültetni azokat” – tette hozzá.

Hirdetés