Ilyen is van: nem bemázolnak, hanem szebbre cserélnek kétnyelvű táblákat (FOTÓK)

A Kolozsvár melletti Mérában történt a kellemes „incidens”.
Hirdetés

FRISSÍTÉS

A táblák felszerelését Csoma Botond parlamenti képviselő, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke érte el „hosszas egyeztetés és utánajárás után”.

„A helyi RMDSZ tanácsosok többször is jelezték a polgármesternek a hiányosságokat, köztük Deák Ferencz, a Kisbács községi szervezetünk elnöke is, de az ügy nem oldódott meg, ezért két beadványt is letettem a Kolozs Megyei RMDSZ nevében a Kolozs Megyei Prefektúrán, és személyesen is felvettem a kapcsolatot Kisbács község polgármesterével. A sok utánajárás meghozta eredményét, ugyanis ma értesített a polgármester, hogy a tábla visszakerült a helyére” – idézte az RMDSZ hírlevele Csoma Botondot. Azt írják: Méra bejáratánál felújításra hivatkozva távolították el a táblát, a munkálatok után viszont nem került vissza csak egy román nyelvű tábla.

 

Kolozsváron egyelőre csak egyetlen négynyelvű (román, magyar, német, latin) városnévtáblát helyeztek el, miután civilek pert nyertek a városháza ellen, más erdélyi településeken pedig még manapság is lemázolnak kétnyelvű helyiségnévtáblákat.

Viszont a Kolozsvár melletti Mérában új, szebb kétnyelvű táblákra cserélték a korábbiakat.

Balázs János, a Mérát is magában fogadó Kisbács község PSD-s alpolgármestere több fotót is megosztott a Facebookon, amelyeken az látható, hogy a település ki- és bejárataihoz felszerelik az új táblákat.

Mondjuk a méraiak jobban örülnének például a vezetékes ivóvíznek, de legalább a helységnévtáblák szépek.

Kisbács egyébként az a község, ahol az RMDSZ a tavalyi önkormányzati választásokra nem állított polgármesterjelöltet, miután négy évvel korábban öt szavazaton múlt az RMDSZ-es jelölt győzelme.

Hirdetés

 

 

És ilyen volt a korábbi tábla:

Hirdetés