Dragnea: Ééén? Dehogyis akartam leváltani Grindeanut

A kormánypárt elnöke szerint neki semmi baja a miniszterelnökkel. Ezt mások a pártban nem egészen így tudják.
Hirdetés

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt állítja: nem állt szándékában, és nem is áll leváltani tisztségéből Sorin Grindeanu miniszterelnököt. A politikus kedden este az Antena 3 hírtelevíziónak nyilatkozva megjegyezte, soha nem beszélt kormányátalakításról, és nem tudja, hogy a miniszteri tevékenység kiértékelésének lesz-e ilyen eredménye.

„Nem állt szándékomban és nem áll szándékomban Grindeanu kormányfő leváltása” – szögezte le a képviselőház elnöke.

Rámutatott, neki „személyesen” nincs semmi baja a miniszterelnökkel.

„Elméletileg a kormányfőnek sem kellene hogy baja legyen velem” – tette hozzá.

„Én soha nem beszéltem kormányátalakításról. Én csupán annyit mondtam, hogy elégedetlen vagyok a pénzügyminiszter kommunikációjával. (…) Mostanáig soha nem beszéltem kormányátalakításról. Nem is tudom, hogy a kiértékelő után felmerül-e a kormányátalakítás kérdése” – fogalmazott Dragnea.

Utalt azonban arra, hogy előfordulhat csere az egyes minisztériumok szintjén.

„A minisztériumokban még vannak államtitkárok a technokraták idejéből, akik behúzott kézifékkel közlekednek. Aki megnyerte a választásokat, annak kell az embereket kinevezni” – vallja a PSD-elnök.

Hirdetés

 

Beszélt arról is, hogy „a végén” majd „komolyan elbeszélget” valamennyi miniszterrel és a kormányfővel, és a párt vezetőségi ülésén „egy sor javaslatot” tesz.

Közölte ugyanakkor, hogy a kormányátalakítás témája nem tesz jót a PSD-nek, és arra kérte a kollégáit, hogy ezt „hagyják abba”.

Kiszivárgott információk szerint Grindeanunak nagyon nem tetszik, hogy Dragnea kívülről szólna bele a kabinet összeállításába, és egyes miniszterek leváltását is meglebegtette. Dragnea ugyanakkor ezért azt fontolgatja, hogy párton belüli hatalma demonstrálása érdekében magát Grindeanut is menesztené.

Hirdetés