Vonattal ütközött egy autó: mind az öt utas meghalt

A személygépkocsi sofőrje egy hónappal ezelőtt kapott jogosítványt.
Hirdetés
Öt fiatal vesztette életét, miután csütörtökön vonattal ütközött egy személygépkocsi. Négyen – egy 14, egy 18 éves lány, 19 éves bátyjuk és 20 éves unokatestvérük a baleset helyszínén, egy 12 éves lány pedig a marosvásárhelyi sürgősségi kórházban hunyt el. 
 
A személygépkocsit a 18 éves lány vezette, aki egy hónappal ezelőtt szerzett autóvezetői jogosítványt, és jövő héten töltötte volna be 19. életévét. A baleset a besenyői (Viişoara) vasúti kereszteződésnél történt, ahol a jelek szerint a lány figyelmen kívül hagyta a stop-táblát és a Szent András-keresztet, ráhajtott a sínekre, ahol a Beszterce és Bánffytanya között közlekedő vonattal ütközött. 
 
A vonat 150 – 200 métert sodorta maga előtt az autót, amelyben a négy testvér és unokatestvérük ült. Négyen a helyszínen életüket vesztették, a 12 éves lányt a SMURD helikoptere szállította a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba, de nem tudták megmenteni az életét. 
 
A vasúti közlekedés két órán keresztül megbénult az érintett szakaszon, a baleset után a vonatok 40 és 100 perc közötti késéssel közlekedtek. 

Hirdetés