Tilosban parkolt Nagyváradon? Most legalább könnyebben befizetheti a bírságot

Mobiltelefonon keresztül is kiegyenlíthető a tartozás.
Hirdetés

Mobiltelefonról is kifizethetik parkolási bírságaikat a nagyváradiak, a polgármesteri hivatal QR-kódos rendszert vezetett be ennek érdekében.

„Első lépésként minden büntetőcédulára rányomtattunk egy QR-kódot, amelyet bármelyik okostelefon beolvas egy applikáció segítségével. Így egyenesen az önkormányzat weboldala nyílik meg a telefonon, ahol online lehet fizetni a bírságokat. Az adott személynek csak ki kell töltenie a személyes adataival az űrlapot” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Eduard Florea, az önkormányzat gazdasági osztályának vezetője.

Az új technológiát jelenleg a büntetőcédulákon alkalmazzák, amelyeket általában a szélvédőn vagy a gépjárművek oldalsó ablakán helyez el a szabálytalan parkolásokat figyelő személyzet. A megbüntetett sofőrök az új rendszer segítségével sokkal egyszerűbben rátalálnak a büntetések menüpontra az önkormányzat honlapján, a www.oradea.ro oldalon.

Nagyvárad önkormányzata tovább szeretné bővíteni a QR-kódos rendszerét, amelynek segítségével a későbbiekben számlákat is fizethetne a lakosság. Az újonnan bevezetett rendszer jelentősen csökkenti a bürokráciát, gyorsítja az adatok feldolgozását és egy új lehetőséget jelent az adók és illetékek kifizetésére.

Az új technológia bevezetéséhez jelenleg a számítógépes alkalmazás üzembe helyezésén dolgoznak, és az ügyfélfogadási ablakokat QR-kód olvasókkal látják el.

Hirdetés