Messitől félti a román költségvetést a munkaügyi miniszter

Arra az eshetőségre kell felső határt szabni a gyermekgondozási díjnak, ha a Barcelona argentin klasszisa egyszer úgy döntene, hogy Romániába költözik.
Hirdetés

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter vasárnap este közölte: az egységes bérezési törvény hatályba lépését követően előáll a gyermekgondozási díj (gyed) összegét korlátozó jogszabály tervezetével. Indokként az ismert labdarúgót, Lionel Messit hozta fel.

A tárcavezető az Antena 3 hírcsatorna műsorában kiemelte, ha Messi havi 30 millió euróért Romániába igazolna, és gyermeke születne, akkor a jelenleg hatályos törvény értelmében a román állam köteles lenne neki havi 28 millió eurós gyedet fizetni.

A közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvény hamarosan az alsóház elé kerül megvitatásra, a képviselők arról döntenek, hogy elfogadják azt a jelenlegi formájában, vagy visszaküldik megvitatásra a szenátus elé.

Az Alfa Kartell szakszervezeti szövetség bejelentette, kedden, május 30-án 11 és 15 óra között a parlament előtt tiltakozó megmozdulást szerveznek az egységes bérezési törvény előírásai ellen.

Hirdetés