Magyarországról is szállítják az utasokat a nagyváradi repülőtérre

A Partium fővárosának légikikötője óriási fejlődésen megy keresztül.
Hirdetés

Csütörtöktől hivatalosan is transzferszolgáltatást vezetett be a nagyváradi nemzetközi repülőtér a kolozsvári, aradi, szatmárnémeti és zilahi utasai számára. Hasonló szolgáltatás csak a bukaresti és a kolozsvári reptéren működik.

A szolgáltatásokat a tervek szerint Magyarország keleti régiójára is kiterjesztik.

Az új, Transfero nevű szolgáltatást egy csütörtöki sajtóértekezleten jelentették be, amelyen részt vett többek között Pásztor Sándor, a Bihar megyei tanács elnöke, Gheorghe Pasc a reptér vezérigazgatója és a Transfero platform működtetői.

„Ezzel megoldjuk azt, hogy a környékbeli utasokat ne a barátoknak, rokonoknak kelljen kivinniük a reptérre” – mondta Pasc.

A szállítás, amely több lépésben indul be e különböző települések fele, modern, fedélzeti wifi-vel ellátott, 20 személyes Mercedes buszokkal történik.

Hirdetés

Helyet foglalni 30 nappal a repülés előtt lehet, egy jegy ára – távolságtól függően – 6 és 12 euró közötti összegbe kerül.

A megyei tanács elnöke szerint a szolgáltatásra azért van szükség, mert „ugrásszerűen” megnőtt az utasok száma.
„2016-ban 41.867 utas volt, idén pedig már átléptük a 40 ezres határt. Arra számítunk, hogy év végéig 300, esetleg 400 ezer utas lesz” – nyilatkozta Pásztor Sándor.

Hirdetés