Ettől garantáltan felmegy a nagyromán nemzetféltők vérnyomása

Dodon és Orbán találkoztak.
Hirdetés

Magyarországra látogatott Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke. A moldovai államfőt péntek délután fogadta Orbán Viktor miniszterelnök is az Országházban.

Facebook-bejegyzésében Igor Dodon „rendkívül jó”-nak minősíti a találkozót, amelyen számos fontos kérdést érintettek, főként a két ország közti gazdasági kapcsolatok, a moldovai magyar üzleti befektetések témakörében – de nem csak.

„Megemlítettem, hogy elnöki mandátumom alatt az egyik legfontosabb célkitűzésem a Moldovai Köztársaság államiságának megőrzése és megerősítése, és ebben számítok Magyarország támogatására” – írja az oroszbarátként elkönyvelt, a Románia és Moldova közti kapcsolatok szorosabbra fűzését, a két ország esetleges egyesülését határozottan ellenző chișinău-i politikus, aki üdvözli Orbán Viktornak a migráció korlátozására vonatkozó álláspontját is.

Igor Dodon és Orbán Viktor megvitatták a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit és röviden áttekintették a Magyarországot és a Moldovai Köztársaságot érintő fontosabb nemzetközi kérdéseket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 

Hirdetés