Nagyipari mennyiségben csempészett cigit Nagy-Britanniába öt Hunyad megyei férfi

Több tízezer csomagról van szó.
Hirdetés

Őrizetbe vettek öt férfit a Hunyad megyei rendőrök. A gyanú szerint több tízezer csomag cigarettát küldtek illegálisan Nagy-Britanniába. A csempészárut építkezési anyagok közé rejtették – tájékoztat a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság.

Az ügyben kilenc házkutatást végeztek, a 22 és 45 év közötti férfiak vajdahunyadi és pusztakaláni lakhelyén vizsgálódtak.

„A nyomozás során a rendőrség megállapította, hogy 2016-ban és 2017-ben az öt férfi több alkalommal is építkezési anyagokat küldött Nagy-Britanniába, az áru közé nagy mennyiségű cigarettát rejtve. A szállítást fuvarozással foglalkozó cégek végezték, amelyek képviselőit félrevezették a szállítmányok tartalmával kapcsolatban, és hamis kísérő okiratokat állítottak ki” – áll a rendőrségi közleményben.

Az illegálisan szerzett pénzből a gyanúsítottak használt személygépkocsikat vásároltak Nagy-Britanniában, ezeket később Romániában értékesítették, illetve ingatlanokat vásároltak.

Hirdetés

Egy nemzetközi rendőrségi akció során 41.500 csomag cigarettát foglaltak le a hatóságok. Az öt férfi ellen többek között pénzmosás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indult eljárás.

A Hunyad megyei rendőrség a nagy-britanniai hatóságokkal közösen  folytatja nyomozást, hogy feltárják a bűnszervezet teljes tevékenységét.

Hirdetés