Közel 17 ezer adóellenőr sztrájkol

A vidéki fináncok féltik a fizetésüket.
Hirdetés
Csaknem 17 000 adóhatósági alkalmazott tiltakozik szerdán az intézmény székhelye előtt, mert elégedetlen az egységes bérezési törvénnyel – írja a Mediafax. Eközben a szakszervezeti vezetők Viorel Ştefan pénzügyminiszterrel tárgyalnak.
 
Mint a szakszervezet közleményéből kiderül, a pénzügyminisztérium székházában zajló tárgyalásra a szaktárcavezető Bogdan Nicolae Stannal, az Országos Adóhatóság (ANAF) elnökével érkezett.
 
„A pénzügyminisztérium és az Országos Adóhatóság intézményi rendszerének 29 000 alkalmazottja várja a pénzügyminiszter, az ANAF-elnök és a vidéki szakszervezeti vezetők közötti tárgyalások eredményét” – mutatnak rá.
 
Az adóhatóság elnöke szerdán úgy nyilatkozott, a pénzügyminisztériumhoz olyan módosítóindítvány-javaslatot nyújtott be, ami szerint ha nem nőhetnek a vidéki kirendeltségeken dolgozók fizetései, akkor legalább maradjanak a jelenlegi szinten.
 
„Most a dolgok normális kerékvágásba kerülnek. Még van néhány elszigetelt eset Brăila, Konstanca és Hunyad megyében. (…) Remélem, minden sínre kerül, és a munka újraindul” – jelentette ki Bogdan Nicolae Stan.

Hirdetés