Kolozsváron tartja kongresszusát az USR

Saját politikusaiktól is feddhetetlenséget és átláthatóságot várnak el, nemccsak másoktól.
Hirdetés

Belső demokrácián, feddhetetlenségen és átláthatóságon alapul a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) statútuma – jelentette ki a politikai alakulat szombati kongresszusán Nicuşor Dan. Az USR elnöke a párt Kolozsváron zajló kongresszusán kifejtette: a politikusoktól feddhetetlenséget és átláthatóságot várnak el, ugyanez az elvárás tehát saját pártjuk politikusaitól is.

„Az USR statútuma belső demokrácián, feddhetetlenségen és a párttagokkal, valamint a társadalommal szembeni átláthatóságon alapul. Ez a statútum újdonságot jelent a romániai politikai életben” – mondta Nicuşor Dan.

A statútumról folyó vita 12 órán át tartott, felborítva a párt kongresszusának programját.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozó Nicuşor Dan pénteken azt mondta, a párttagok 450 oldalnyi módosító javaslatot küldtek a régi statútumhoz, ezeket jogászcsoport összegezte, majd egy körülbelül száztagú bizottság véglegesítette a dokumentumot. Ennek ellenére a kongresszuson is számos újabb módosító javaslatot fogalmaztak meg a küldöttek – tette hozzá a pártelnök.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség ezekben a napokban új vezetőséget választ Kolozsváron zajló kongresszusán. A jelöltek között van Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu és Cornelia-Florina German.

Hirdetés