Rajongó lelkesedéssel gratulált Macronnak Iohannis és Grindeanu

A román államfő és a miniszterelnök is megkönnyebbült.
Hirdetés

Örömmel fogadták a román állami vezetők, hogy a centrista jelölt, Emmanuel Macron nyerte a francia elnökválasztás vasárnapi második fordulóját.

Klaus Iohannis államfő vasárnap este francia nyelvű Twitter-üzenetben gratulált Emmanuel Macronnak, győzelmét pedig fontos győzelemnek nevezte Franciaország és Európa számára.

Iohannis ugyanakkor a Románia és Franciaország közötti stratégiai partnerség fontosságát hangsúlyozta.

„Gratulálok, Emmanuel Macron a Franciaország és Európa számára fontos győzelemhez. Éljen a Románia és Franciaország közötti stratégiai partnerség” – írta a román államfő a közösségi portálon.

Sorin Grindeanu miniszterelnök  úgy vélekedett, hogy Emmanuel Macron győzelme jó hír Európa és Románia számára.

Hirdetés

„Gratulálok Emmanuel Macronnak a franciaországi államfőválasztáson aratott történelmi győzelméhez! Ma a francia állampolgárok elbátortalanítják az Európa-ellenességet és a szélsőségességet. Ez a győzelem jó hír Európa és Románia számára” – írta Grindeanu vasárnap esti Facebook-bejegyzésében.

Macron a magát a hagyományos jobb- és baloldali pártok fölé helyező En Marche! (Indulás!) nevű politikai mozgalom színeiben a voksok 66,06 százalékával nyerte meg a franciaországi elnökválasztásokat a Nemzeti Front jelöltjével, Marine Le Pennel szemben.

Hirdetés