Jogerősen börtönre ítélték a Pannónia Szálló épületét tönkretevő tulajdonost

Kártérítést viszont nem kell fizetnie.
Hirdetés

Jogerős ítélet született a Szatmárnémeti emblematikus épületének számító Pannónia Szálló megrongálása ügyében: a tulajdonos Vasile Ţânţaşnak egy évre börtönbe kell vonulnia – írja a Szatmár.ro.

Ţânţaş ügyében nemrég döntött a Nagyváradi Táblabíróság: ugyan megszabadult a tetemes pénzbüntetéstől, de börtönbüntetés vár rá.

A szatmári törvényszék még az év elején mondott ki ítéletet az egykori Pannónia Szálló (jelenleg Dacia Hotel) épületének a rongálása kapcsán. A bíróság bűnösnek találta Vasile Ţânţaşt a műemléképület megrongálásának ügyében, emiatt pedig első fokon egyéves börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást, 770 ezer eurónyi kár megtérítését rótta ki rá.

Az ítélet ellen fellebbeztek, a napokban pedig a Nagyváradi Táblabíróság hozott döntést az ügyben. Eszerint a műemléképület tulajdonosának egy évre börtönbe kell vonulnia – viszont nem kell kártérítést fizetnie.

Hirdetés

A Szatmár Megyei Kulturális Igazgatóság nemrég 8 ezer lejes büntetéssel is sújtotta az avasi üzletembert a Pannónia-Dacia épületen végzett minimális állagmegőrzési munkálatok elmulasztása miatt.

Ţânţaş évekkel ezelőtt a szállodaépület megvásárlását követően annak felújítását vette tervbe – négy csillagos szállót akart kialakítani benne. Az eredeti tervek szerint 2012-ben nyitott volna a hotel.
 

Hirdetés