Kiürítették a Louvre előtti teret

Biztonsági riasztás volt. Ide várja győzelme esetén a híveit Emmanuel Macron.
Hirdetés

Egy biztonsági riasztás miatt rövid időre kiürítették vasárnap kora délután Párizsban a Louvre előtti teret, ahova Emmanuel Macron várja este az ünneplőket, amennyiben ő nyeri meg a francia elnökválasztás második fordulóját Marine Le Pennel, a Nemzeti Front jelöltjével szemben – közölték rendőrségi források.

A párizsi rendőrség az intézkedés után röviddel közölte, hogy vége a riasztásnak, és a tér lezárását feloldották.

A párizsi prefektúra korábban azt közölte a Twitteren, hogy „elővigyázatosságból egyszerű ellenőrzésekről van szó”, de arról nem tájékoztattak, hogy milyen veszélyről lehetett szó.

A kiürítés miatt a téren biztonsági kordont emeltek a hatóságok.

A Louvre múzeuma folyamatosan látogatható volt, az intézményt nem érintette az intézkedés, csak Emmanuel Macron elnökjelölti sajtóközpontját ürítették ki. Az ott tartózkodó újságírók arról számoltak be, hogy egy rendőrségi kutya gyanús szagot észlelt, és ezt követően ürítették ki a sajtónak fenntartott helyszíneket, de a Louvre üvegpiramisát, amely a múzeum bejárataként szolgál, továbbra is akadálytalanul megközelíthették a látogatók.

Hirdetés

Amennyiben Emmanuel Macron nyeri az elnökválasztást, a Louvre múzeuma előtti térre, Marine Le Pen pedig a Párizshoz közeli Vincennes-i parkerdőbe várja híveit az eredményhirdetés után.

Ez az első alkalom, hogy az elnökválasztást rendkívüli állapot idején tartják, amely a 2015. november 13-i – 130 áldozatot követelő – párizsi iszlamista merényletsorozat óta van életben. A választókörzeteket mintegy 50 ezer rendőr és csendőr biztosítja.
 

Hirdetés